Cybersecurity Centrum Maakindustrie

Digitalisering is een belangrijke voorwaarde voor innovatie en bedrijvigheid. Digitalisering is één van de belangrijkste drijvers van economische groei en biedt kansen voor het oplossen van vele maatschappelijke uitdagingen. Deze technologie brengt echter ook veel uitdagingen met zich mee op het gebied van cybersecurity, zoals gerichte aanvallen van cybercriminelen. Het verhogen van de digitale weerbaarheid is voor ondernemers daarom een must. Het Cybersecurity Centrum voor de Maakindustrie biedt ondernemers kennis, tools en ondersteuning om hun eigen cybersecurity goed te organiseren.

CYBERSECURITY CENTRUM MAAKINDUSTRIE

In Oost-Nederland is het Cybersecurity Centrum voor de maakindustrie ontwikkeld. Partners hiervan zijn o.a. het FME, Metaalunie, VMO, OostNL en CIO platform. Het initiatief komt voort uit het programma ‘Digital Trust Centre’ dat eind 2017 door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid is gestart.

Sincerus is ook een van de partners die betrokken is bij het CCM en kan hierdoor organisaties in de maakindustrie ondersteunen en meer digitaal weerbaar maken.

DOE DE CYBERSECURITY SCAN EN VERGROOT JE CYBERWEERBAARHEID

Vanaf nu is het voor maakbedrijven in Oost-Nederland mogelijk een weerbaarheidsanalyse te laten uitvoeren bij het Cybersecurity Centrum Maakindustrie. Samen met, onder andere onze eigen, cybersecurity professionals heeft het CCM een scan ontwikkeld waarin je bedrijf wordt geanalyseerd op techniek, mens en organisatie. De scan biedt inzicht in de digitale weerbaarheid van je bedrijf. Na afloop ontvang je concrete adviezen waarmee je de cyberweerbaarheid binnen je organisatie vergoot.

ADVIES EN DREIGINGSINFORMATIE

Met het Cybersecurity Centrum geven we concreet advies, relevante informatie over de vraagstukken op het gebied van digitale veiligheid vanuit onder andere het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en cyberalerts (dreigingsinformatie). Daarnaast zetten we het CCM ISAOs (Information Sharing and Analysis Organization) op. Hierin delen bedrijven en experts hun kennis en ervaring over cyberdreigingen.

HANDELINGSPERSEPCTIEVEN VOOR ONDERNEMERS

Verder zorgen we met het Cybersecurity Centrum Maakindustrie voor handelingsperspectieven voor ondernemers. We zetten een nulmeting in waarmee jij als ondernemer inzicht krijgt in de cyberveiligheid van jouw organisatie. Door deze nulmeting kunnen we adviseren op drie belangrijke onderwerpen: organisatieniveau, interactie met bedrijfsprocessen, en systemen en technologie. Vervolgens kijken we samen naar de volgende stap om jouw digitale veiligheid te verhogen en te beschermen tegen cyberdreigingen.

Voor meer informatie of het aanvragen van een weerbaarheidsanalyse door een van onze professionals, neem contact op Richard Hulzinga

Smishing is het nieuwe phishing
Kwetsbaarheden gevonden in Internet Explorer en Windows Defender

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

vier + 3 =

Menu