KPN storing

KPN storing

Na een lange, maar vooral erg warme werkdag terwijl ik net thuis was ging er ineens een alarm af op mijn telefoon. Het bleek te gaan om een noodwaarschuwing via NLalert. Vervolgens kreeg ik om de zoveel tijd nog een aantal berichten met daarin een update over de situatie. Het probleem was dat KPN te kampen had met een grote storing, waardoor de alarmlijn (112) niet meer bereikbaar was. Een softwarefout bleek de oorzaak.

Desastreuze gevolgen

Het wegvallen van de telefoonverbinding heeft voor de hulpdiensten desastreuze gevolgen. De belangrijkste werkzaamheden, namelijk het oppakken van de 112 meldingen, konden tijdelijk niet meer uitgevoerd worden. Er werd gelukkig al snel een tijdelijk nummer in het leven geroepen en de hulpdiensten werden zoveel mogelijk de straat op gestuurd om daar de boel in de gaten te houden en direct hulp te verlenen waar nodig. De storing bij KPN liet zien waarom de waarschuwing van de NCTV niet voorbarig is.

Uw organisatie

Een verstoring van, zoals in dit geval, de communicatie kan grote gevolgen hebben, ook voor uw organisatie. Wat zijn uw belangrijkste of kritieke processen? Heeft u een idee wat er gebeurd als de kritische processen door een verstoring worden onderbroken?

Binnen Sincerus hebben we veel ervaring met het uitvoeren van risicoanalyses, waarbij dit soort dreigingen voor worden gelegd aan de organisatie. Als het risiconiveau van de analyse op bepaalde dreigingen hoog is geven we advies voor het nemen van maatregelen. Alle dreigingen compleet voorkomen lukt niet, maar het van tevoren nemen van maatregelen en weten hoe te handelen indien het voor komt zorgt voor minimale schade.

10 tips om phishingmails te herkennen
Het nieuwe festivalseizoen

Gerelateerde berichten

Menu