Sincerus officieel lid van Cyberveilig Nederland

Met trots kunnen wij bekend maken dat wij sinds 9 oktober 2018 officieel lid zijn van Cyberveilig Nederland. Daarbij gold een officiële aanvraagprocedure: een beoordeling een commissie die heeft bepaald of Sincerus aan de voorwaarden voldoet die bij het lidmaatschap horen. We zijn verheugd dat wij zijn toegelaten, het keurmerk mogen dragen en dat we ons nu samen sterk kunnen maken voor een cyberveiliger Nederland.

Wie is Cyberveilig Nederland?

Cyberveilig Nederland is dé belangenorganisatie voor de cybersecurity sector die zich inzet voor een optimaal ondernemingsklimaat voor cybersecurity bedrijven in Nederland. Doel van Cyberveilig Nederland is de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende cybersecurity sector te verhogen. We brengen transparantie aan in de sector door de ontwikkeling van een gedragscode en keurmerk.

Wat doet Cyberveilig Nederland?

Cyberveilig Nederland maakt zich sterk voor drie zaken:

  • Transparantie: het creëren van meer transparantie en kwaliteit in de markt. Dit doen zij bijvoorbeeld door het ontwikkelen van keurmerken, maar ook door het complexe cybersecurity vakgebied inzichtelijker te maken.
  • Kansen: het laten zien dat cybersecurity behalve een risico, ook een kans is. Dat het goed is voor Nederland als bedrijven in de basis veilige producten en diensten ontwikkelen.
  • Behartiging: het behartigen van belangen van de cybersecurity sector richting stakeholders zoals de overheid, wetenschap en politiek.

Waarom is Sincerus lid van Cyberveilig Nederland?

Cyberveiligheid creëer je niet alleen. Dat vereist het delen van kennis en kunde en samenwerking op alle niveaus. Juist dat is wat Cyberveilig Nederland doet: zij brengen verbindingen tussen cybersecurity bedrijven onderling tot stand, maar ze brengen ook vragers en aanbieders samen. Ook werken ze op hoger niveau: ze praten met de overheid en de politiek om (toekomstige) knelpunten weg te nemen die de digitale weerbaarheid van Nederland in de weg staan. Kortom: samen naar een cyberveilig Nederland.

 

(bron: www.cyberveilignederland.nl)

Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!
Vernieuwde E-learning: binnenkort beschikbaar
Ach(het valt wel)mea

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu