Afgelopen zondag scoorde nieuwe aflevering van “De Luizenmoeder” maar liefst 4 miljoen kijkers. Directeur Anton gaat in dit nieuwe seizoen hard aan het werk om De Klimop (red: de fictieve basisschool uit de serie) veilig te maken onder het mom: ‘’safety first’’. In de eerste aflevering van dit seizoen organiseert Anton een avond om het belang van de VOG (verklaring omtrent gedrag) uit te leggen. Uiteindelijk komt het niet zover en daarom pakken wij de draad even voor hem op: Weet u eigenlijk wat het belang is van een VOG?

Gevoelige informatie

Bij veel organisaties wordt tegenwoordig gevraagd of je een VOG kan aanleveren. Bij zorginstanties of instanties waar men met kinderen werkt, zoals het onderwijs of bij de kinderopvang, is dit verplicht. Maar tegenwoordig kan het zijn dat je ook bij andere organisaties een VOG moet kunnen overleggen. Bijvoorbeeld wanneer je werkt met gevoelige informatie. Het werken met gevoelige informatie brengt namelijk veel risico’s met zich mee: voor zowel de organisatie als voor de degenen aan wie de informatie toebehoort. Je krijgt soms inzicht in zaken waarin anderen geen inzicht hebben, maar soms wel zouden willen hebben. Denk hierbij aan persoonsgegevens, salarisinformatie, klantendata etc. Het is dus belangrijk dat je integer bent en geen misbruik maakt van de toegang tot gegevens die je hebt.

Strafblad

Een VOG kan een werkgever het vertrouwen geven dat je die integriteit hebt of in ieder geval in het verleden nooit misbruik gemaakt hebt van de zaken die je zijn toevertrouwd. Een VOG krijg je namelijk niet wanneer je bijvoorbeeld fraude hebt gepleegd, want dit staat vermeld op je strafblad. Het hebben van een strafblad hoeft overigens niet te betekenen dat je geen VOG krijgt. Er wordt namelijk altijd gekeken of de delicten een relatie hebben met de werkzaamheden die je wilt gaan uitvoeren. Als je een strafblad hebt vanwege te vaak te hard rijden, zal je de VOG alsnog ontvangen. Als je geen strafblad hebt krijg je altijd een VOG.

Periodieke herhaling

Vaak wordt een VOG alleen aangevraagd voorafgaand aan een dienstverband. Maar periodieke herhaling hiervan is wel aan te raden. Er kunnen zich zaken in iemand zijn privésituatie afspelen die uiteindelijk wel van invloed kunnen zijn op de werk gerelateerde taak die deze persoon uitvoert.

Voor meer info over het proces bij het verkrijgen van een VOG:

https://www.justis.nl/producten/vog/vog-beoordeling-in-het-kort/de-vog-beoordeling-in-het-kort.aspx

Menu