Vulnerability scan

Wil u een idee krijgen van de beveiliging van uw online- of interne systemen zonder een volledige pentest uit te voeren? Via een vulnerability scan kunt u in korte tijd veel standaardkwetsbaarheden en configuratiefouten toetsen op uw systemen. Wij voeren de test uit via gespecialiseerde tooling. We filteren en analyseren de resultaten zodat u het meeste uit de scan kunt halen, zonder zelf de technische expertise nodig te hebben om CVEs te onderzoeken.

Waarom een vulnerability scan?

Elke maand worden er 1000+ CVEs (Common Vulnerabilities and Exposures) aangemeld. Dit zijn bekende kwetsbaarheden in bestaande software-producten. Het is dus belangrijk om software regelmatig bij te houden om kwetsbaarheden tegen te gaan. Maar heeft u controle over al uw IT-systemen, zowel op het internet als op het interne netwerk? Door een vulnerability scan te laten doen kunt u duizenden CVEs en veelvoorkomende security misconfiguraties op uw IT laten testen. Zo kunt u voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van verouderde of kwetsbare IT door hackers.

Vulnerability scan vs pentest

Bij een vulnerability scan gebruiken we een aantal gespecialiseerde tools zoals Nessus om in korte tijd een groot aantal kwetsbaarheden te toetsen op uw systemen. Dit is anders dan een pentest, waarbij we ook handmatig proberen in te breken in uw systemen en uw aangepaste omgevingen gaan onderzoeken. Een vulnerability scan is een goede eerste stap om een inschatting te doen van de beveiliging van uw organisatie en om concrete verbeteringen te maken. Daarna is het mogelijk om een pentest uit te voeren wanneer u het idee heeft dat u verbeteringen heeft kunnen maken door de vulnerability scan.

U kunt bijvoorbeld een vulnerability scan laten doen op uw hele interne netwerk of op alle externe IP-adressen van uw organisatie.

Waarom Sincerus?

Wij gaan in gesprek met u en zorgen ervoor dat de scan grondig wordt uitgevoerd

Wij kiezen tooling die in onze ervaring tot de beste resultaten leidt en zorgen ervoor dat de tooling goed bijgewerkt en ingericht is

Wij analyseren de bevindingen en maken een concreet en duidelijk verslag

Onze OSCP-gecertificeerde pentesters analyseren bevindingen en beoordelen de impact op security

Via ons SOC hebben we toegang tot up-to-date threat intelligence die we in de analyse mee nemen

Ja, ik ben geïnteresseerd in een vulnerability scan

Vul uw gegevens in en wij nemen snel contact met u op. U kunt dan alle informatie, over onder meer onze plan-van-aanpak rondom de vulnerability scan, tegemoet zien.

Uw naam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Uw telefoonnummer
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Uw bedrijfsnaam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Uw e-mailadres
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Eventuele vragen of opmerkingen
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Menu